Zaak Trienko Smit in hoger beroep

Onze advocaat Arvin Kolder gaat namens zijn cliënt Trienko Smit in hoger beroep tegen de uitspraak van de rechter. De voormalig amateurvoetballer uit Hoogezand, spits van FVV, werd in een wedstrijd getackeld en verloor uiteindelijk zijn linker onderbeen.

In 2005 wordt Smit tijdens het maken van een goal dermate hard geraakt op zijn enkel, dat het kapsel en bot compleet versplinteren. Na meerdere operaties blijkt er in 2010 geen andere optie dan zijn onderbeen te amputeren.

Punt Letselschade Advocaten bracht de zaak voor de rechter, maar de rechter bepaalde onlangs dat Smit geen recht heeft op een (materiële en immateriële) schadevergoeding. Volgens het vonnis is er geen sprake van een onrechtmatige daad. In de passie van het spel heeft zijn tegenstander geprobeerd de spits te beletten te scoren, aldus de rechter.

Arvin Kolder heeft tegen deze uitspraak hoger beroep aangetekend. Kolder bevestigt dat voetbal een contactsport is met een zeker risico. “Maar dit betekent niet dat er geen enkele grens gesteld kan worden aan gedragingen op een voetbalveld. Omdat de tackle met grote kracht en snelheid, terwijl de bal al was weggespeeld, en ook nog eens van achteren werd ingezet, is door de betreffende verdediger een te groot risico op ernstig letsel genomen. Daarmee is sprake van een onrechtmatige actie. We gaan het hoger beroep dan ook met vertrouwen in.”

Meer over dit onderwerp in de media